İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen “07­-13 Mayıs 2022 Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri” konulu talimat yazısıyla, “Trafik Haftası” kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek etkenlikler bildirilmiştir.

Söz konusu talimatla; “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak tüm il ve ilçelerde Vali, Kaymakam ve Kolluk Amirlerinin katılımıyla belirlenen noktalarda, vatandaşlarımıza kampanya hakkında bilgilendirme yapılması istenmiştir.

Bu kapsamda; Çanakçı İlçemizde Kaymakamımız Yusuf Beran VURAN`ın katılımıyla ve trafik polislerinin eşliğinde “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosu ile bilgilendirme yapılarak, broşürler dağıtıldı.

Kaymakamımız Yusuf Beran VURAN “‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ kampanyası kapsamında birçok noktada broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulunduk” diyerek, yaptığı paylaşımlarda; “Yaya Yolunda İlerle; ‘Yürürken yaya yolu veya banketleri tercih et’. Görünür Ol; ‘Karanlıkta açık renk elbise giy veya ışık taşı’. Trafik Işıklarını Takip Et. Yaya Geçidi Kullan. Yola Odaklan; ‘Yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakma, kulaklık kullanmamaya özen göster.’” başlıklarıyla 5 adımda trafikte yaya güvenliğine dikkat çekti.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa dayanılarak çıkarılan Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası Yönergesi gereğince İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı) ve diğer paydaşların katılımı ile 07­-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Karayolu Trafik Haftası” münasebetiyle çeşitli etkinlikler icra edilecektir.