Danışman öğretmen Ertuğrul OĞUZHAN: ‘’ İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 100. yılında projemizin Gümüşhane ilini temsil eden tek eser olarak TÜBİTAK tarafından Erzurum bölge finallerine davet edilmesi adına duyduğum bu onurun sevinci tarifsiz.  Giresun’umuz ve Çanakçımız adına ilimizi Türkiye TÜBİTAK yarışmalarında ve Trabzonlulardan sonra 2.sırada en fazla Giresunlunun yaşadığı Gümüşhane ilinde böyle bir başarıyla temsil ettiğim için ve oradan da Erzurum Bölge Finallerine öğrencim Filiz Dilara ÜNAL’ la taşıdığım için çok mutluyum.  Başarımızda geçmişte su içtiğimiz pınarlar olan Çanakçı İlkokulu, ortaokulu ve lisesi öğretmenlerine gönülden teşekkür ediyorum.

Projemizde 40 civarında makale ve tez incelenmiştir.’’ Korkma’’ sözü ile 622 yılındaki Sevr mağarasına, 1920 deki Sevr anlaşmasına; ‘’al sancak’’ sözü ile TSK’nın kuruluşu MÖ 209 Metehan’a;  ‘’en son ocak’’ ile ‘’yırtarım dağları’’ ile Ergenekon Destanına; ‘’milletimin yıldızı’’ ile ‘’bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı’’ ile Anadolu’da ilk kanımızın döküldüğü 1048 Pasinler Savaşından, Ani’ye, Malazgirt’ e, İstanbul’un Fethine, Kurtuluş Savaşı’na günümüze; ‘’Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım.’’ ile Kür Şad’ a- Göktürklere, Kuruluş Savaşına; ‘’çelik zırhlı duvar’’ ile Çanakkale Savaşı’na , ‘’Değmesin mabedimin göğsüne’’ ile Bursa’da ezanların susmasına, meclise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siyah bayrak çekmesine, Osman Gazi’nin türbesine,  ‘’Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal’’ sözüyle Kurtuluş Savaşı’nı milletçe kazanacağımıza ve daha birçok geniş açılı bilgiye araştırmalarımız neticesinde değinilmiştir.

 

Daha önce iki defa daha Erzurum Bölge Finallerinde projelerimiz sergilenmeye layık eserler kategorisinde seçilmişti. Özellikle yine danışmanı olduğum 2018’ de yaptığımız ‘’Çepni Boyu Ağzı’’ projemiz yine TÜBİTAK Erzurum Bölge Finallerinde sergilenmeye layık eserler kategorisine seçilmişti. Çanakçı, Kürtün, Şalpazarı, Görele, Doğankent ve Tirebolu sahasında iki yıl çalışmanın ürünü olarak Yalova Hizmet İçi Eğitim Enstitüsündeki seminerde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hocaları tarafından bir doktora projesi olarak değerlendirilmişti.

Danışmanı olduğum sergilenmeye değer görülen ’’ 100. Yılında İstiklal Marşımızdaki Çok Anlamlılık Geniş Açı ‘’ isimli projemizi başta İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY olmak üzere, tüm Türk tarihine, şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize adıyorum.

17/03/2021

Sayın ERTUĞRUL OĞUZHAN,

TÜBİTAK tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda danışmanı olduğunuz 1689B012104560 numaralı proje basvurusu, ilgili jüri tarafından

değerlendirilmiş ve Bölge Yarışması'na katılmasına karar verilmiştir.

Tüm dünyayı etkileyen COVID 19 küresel salgını sebebiyle Bölge Değerlendirmeleri, 25-26 Mart

2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak yapılacaktır. Değerlendirme gün ve saatleri,

https://tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasi internet

adresinden duyurulacaktır.

Bölge değerlendirmelerine iliskin açıklama metni

e-posta ekinde gönderilmiştir.

Varisma ile ilgili duyuruları takin etmenizi rica eder.