Yedi yıl, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın basın danışmanlığını başarıyla yürüten İlhan Çabukol, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın basın danışmanı oldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığının son beş yılından itibaren, uzun süre basın danışmanlığını yapan İlhan Çabukol, bundan böyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın basın danışmanlığını yapacak.

İlhan Çabukol kimdir?

1971, Giresun / Şebinkarahisar doğumlu olan İlhan Çabukol, Boğaziçi Gündem ve Şebin Gündem Gazetelerinin kurucularından. Memleketi Şebinkarahisar’da yayın yapan gazetelerde muhabirlik ve sorumlu müdürlük görevinde bulundu.

2014 yılında Beyoğlu Belediyesi Basın Danışmanı olarak göreve başlayan Çabukol’un Ahmet Misbah Demircan ile uyumu dikkatlerden kaçmadı. İlhan Çabukol döneminde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan en çok haber olan belediye başkanı kategorisinde birinci sıraya yerleşti.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerden sonra kısa bir süre Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ekibinde yer alan çabukol, bir süre de Kültür Turizm Bakanlığında çalıştı.

Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi’nde yapan Çabukol, evli ve üç çocuk babası.